Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, επεσήμανε ότι «καλά κάνει ο κ. Σκουρλέτης αυτά που λέει και τα λέει γιατί πρέπει επιτέλους να μην ξεπουλάμε. Από εκεί και πέρα φοβάμαι ότι η σεναριολογία έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία από ότι θα κάνουν τελικά τα μέτρα».

«Στον δρόμο για την Ιθάκη θα κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις» δήλωσε ο Γ. Τσιρώνης αναφερόμενος στα μέτρα που απαιτούνται για το κλείσιμο της αξιολόγησης και ανέφερε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία.

«Όσο η Ελλάδα δεν είναι αυτάρκης, τόσο οι δανειστές θα απαιτούν και εμείς, ως ναρκομανείς, θα πουλάμε τα σκεύη της γιαγιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως τα μνημόνια ήταν το λάθος γιατρικό.

Είπε ότι για τους Οικολόγους – Πράσινους στο θέμα της ΔΕΗ, κόκκινη γραμμή είναι η “απανθρακοποίηση”, δηλαδή να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες και σημείωσε πως η πώλησή τους εξαρτάται από το τίμημα, αν και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στην τιμή του ρεύματος για τους καταναλωτές.