Ο Π. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο εθνικό και κοινωνικό όραμα, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του, όπως διανεμήθηκαν από το γραφείο Τύπου της ΛΑΕ, χαρακτήρισε το 2017 την πλέον εφιαλτική χρονιά.
 
«Το 2017, είτε κλείσει γρήγορα με τα σκληρά μέτρα που προβλέπονται, είτε καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η αξιολόγηση, θα είναι η πιο εφιαλτική μνημονιακή χρονιά για την ελληνική κοινωνία. Η εξαθλίωση γύρω μας, μόνο με τα κατοχικά χρόνια ’41-’44 μπορεί να παρομοιασθεί, ενώ σε λίγο, στις μεγάλες πόλεις, θα βλέπουμε, θα θρηνούμε και θα μαζεύουμε νεκρούς στους δρόμους από αρρώστιες, εγκατάλειψη και ασιτία» τόνισε ο Π. Λαφαζάνης.
 
Έστρεψε τα βέλη του σε πιστωτές και μνημονιακές κυβερνήσεις, για τους οποίους είπε ότι ρήμαξαν και ερείπωσαν την χώρα και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση Τσίπρα της δίνει τώρα την χαριστική βολή».
 
«Αυτό που εμποδίζει μέχρι τώρα την κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή της στο κλείσιμο της αξιολόγησης, είναι μόνο η γενική κοινωνική κατακραυγή και όχι η τελειωτική καταστροφή που θα φέρουν τα σκληρά μέτρα της αξιολόγησης στη χώρα» συμπλήρωσε ο Π. Λαφαζάνης.
 

Μητσοτάκης και Τσίπρα αδιαφορούν για την Ελλάδα μπροστά στις καρέκλες

 
Σφοδρή ήταν η επίθεση του γραμματέα της ΛΑΕ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε ότι, όπως και ο Α. Τσίπρας, έτσι και εκείνος, μπροστά στις καρέκλες και τα προνόμια της εξουσίας, αδιαφορούν για την Ελλάδα. «Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν την ίδια νοοτροπία και μοιάζουν ως δυο σταγόνες νερού», είπε, και συμπλήρωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιέζει την κυβέρνηση για άρον-άρον κλείσιμο της αξιολόγησης και την ίδια ώρα δεν ψηφίζει τα μέτρα επί των οποίων σπρώχνει την κυβέρνηση να δεσμευθεί.
 
Ο Π. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στη Σύνοδο της Ρώμης, χρεώνοντας στον πρωθυπουργό ότι «συνυπόγραψε φαρδιά πλατιά την απαράδεκτη Διακήρυξη των 27», χωρίς να πάρει τίποτα από όσα διεκδικούσε. Μάλιστα, ο γραμματέας της ΛΑΕ είπε ότι η επίμαχη Διακήρυξη αποτελεί την ληξιαρχική πράξη τέλους και της ουσιαστικής διάλυσης της ΕΕ.
 
Ο Π. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι «τα σκληρά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης ισοδυναμούν με τέταρτο μνημόνιο, χωρίς να προβλέπουν μάλιστα ούτε καν χρηματοδότηση» και τόνισε ότι «καμιά κυβέρνηση και φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαθέτει λαϊκή εξουσιοδότηση, ούτε καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα με νέα μέτρα και νέο μνημόνιο μετά το 2018».
 
«Δυστυχώς, η χώρα από το 2010 κυβερνάται δεσποτικά, με οιονεί πραξικόπημα και πλήρη κατάλυση του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας» είπε και ζήτησε δημοκρατική ανατροπή, που θα πρέπει να δικάσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους όσους διαχειρίστηκαν πραξικοπηματικά όλα τα μνημονιακά χρόνια την εξουσία και κατέστρεψαν και ρήμαξαν τη χώρα.
 

Εθνικό νόμισμα με πλήρη σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις

 
Επέμεινε πάντως, ότι με το εθνικό νόμισμα και ένα νέο οικονομικό και παραγωγικό πρότυπο, με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις της εργασίας και όχι μιας παρακμιακής και εθελόδουλης ολιγαρχίας, μπορεί ο τόπος να προχωρήσει γρήγορα σε μια πραγματική επενδυτική άνοιξη και να δημιουργηθούν σύντομα εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγικές θέσεις εργασίας στους πιο διαφορετικούς τομείς, με πλήρη σεβασμό στις εργασιακές κατακτήσεις.
 
«Η Ελλάδα πρέπει να κατακτήσει πλήρως την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία και να εφαρμόσει μια πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική και πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων, που θα πάψει να έχει ως επίκεντρο τις παρακμάζουσες Βρυξέλλες και μια παρωχημένη αμερικανολατρεία και αμερικανοϋποδούλωση» υπογράμμισε από την Κατερίνη ο Π. Λαφαζάνης.