Σχετικά με το πρόσφατο άρθρο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ, η Ράνια Σβίγκου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98.0, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις που θα υπερασπίζονται το δημόσιο και δεν πρόκειται να φέρει από την πίσω πόρτα αυτά τα οποία θέλει η Νέα Δημοκρατία, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση και πράγματα που ούτε οι ίδιοι οι δανειστές δεν διανοούνται να ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση.


Πολιτικές και όχι τεχνικές οι διαφωνίες


Ως προς το ζήτημα της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η διαφωνίες δεν είναι τεχνικές, είναι πολιτικές και γι αυτό χρειάστηκε να περάσει η διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο. «Για να γεφυρωθούν οι διαφωνίες χρειάζονται πολιτικές συγκλίσεις, για να επιτευχθεί ο στόχος που έχουμε για μια συνολική συμφωνία η οποία, εκτός από το τεχνικό της μέρος που θέλουμε να κλείσει το αμέσως επόμενο διάστημα, θα περιλαμβάνει τόσο τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, όσο και τον προσδιορισμό των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το '19 και μετά», επισήμανε.
 
Τέλος, καταλόγισε ευθύνες στο ΔΝΤ λέγοντας ότι παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και σημείωσε: «Γνωρίζουμε όλοι ότι το ΔΝΤ δεν ξεκίνησε τώρα να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και δεν ξεκίνησε τώρα να έχει παράλογες απαιτήσεις, αυτές τις έχει από το Δεκέμβριο του '15. Από τότε, αν θυμάστε, μιλούσε για πρόσθετα μέτρα, τότε έλεγε ότι τα νούμερα της Κομισιόν δεν βγαίνουν».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το ΔΝΤ πλέον, έχει αποδεχθεί ότι τα νούμερα της Κομισιόν και της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά τα οποία πρόκειται να γίνουν αποδεκτά για να συνεχιστεί το πρόγραμμα. «Και αυτή τη στιγμή αυτά που συζητούνται έχουν να κάνουν με τα αντίμετρα, όπως έχουν να κάνουν και με τα εργασιακά και με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που είναι κάτι το οποίο έχει βάλει η ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι, αφού η συμφωνία του Αυγούστου μιλά για βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές», σημείωσε.