«Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλίσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη. Για τον αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος. Για αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο. Βέβαια για τον Παύλο Μελά, του οποίου το σπίτι ρημάζει στην Κηφισιά, δεν έχει ακουστεί ούτε μια λέξη» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π.Ηλιόπουλος, μιλώντας από το βήμα της βουλής.

Βουλευτές αντέδρασαν στα λεγόμενα του και διαμαρτυρήθηκαν από τα έδρανα τους, με τον Π. Ηλιόπουλο να παραληρεί λέγοντας: «Τιμήσατε τον σφαγέα, αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε, για να μην θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει, όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».  «Κανένα σπίτι δεν μπορεί κανείς να γκρεμίσει» απάντησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο να συνεχίζει να απειλεί, λέγοντας: «Καλά, θα έρθουμε στα πράγματα και θα δείτε».
 

ΚΚΕ: Η φασιστική Χ.Α. δεν έχει το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στον Μπελογιάννη


Άμεση ήταν η αντίδραση από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Σάκη Βαρδαλή, που απαντώντας στην επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ότι «η φασιστική Χρυσή Αυγή δεν έχει καν το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στη δράση του Μπελογιάννη και του ΚΚΕ. Όταν αυτός πολεμούσε τους ναζί κατακτητές, αυτοί ήταν που συνεργάστηκαν μαζί τους, φορούσαν κουκούλες και έστελναν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα».
 

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή στη δημοκρατία το φασιστικό παραλήρημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής 


«Προσβολή για τη δημοκρατία» χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το «φασιστικό» παραλήρημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, και σημειώνει πως οι απειλές του δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη, αλλά θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Το φασιστικό παραλήρημα του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκο Μπελογιάννη, αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία. Οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα. Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».

ΝΔ: Ο Μπελογιάννης δεν αγωνίστηκε για τη δημοκρατία

«Ο Μπελογιάννης δεν αγωνίστηκε για τη δημοκρατία» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας, λαμβάνοντας την σκυτάλη από τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο. «Μέσα σε αυτή την ομοβροντία αντιπερισπασμού εντάσσεται και η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στο μνημόσυνο του Μπελογιάννη. Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η αριστερά σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της Δημοκρατίας», είπε.

«Εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά» συμπλήρωσε ο Κώστας Τασούλας, προκαλώντας τις αντιδράσεις βουλευτών.