Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Δ. Τζανακόπουλος  δήλωσε για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση ότι «οδεύουμε σε έναν δρόμο που φαίνεται σύντομα να καταλήγει, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, υπάρχει ένταση των συζητήσεων και ο στόχος είναι να έχουμε το δυνατόν συντομότερο την τεχνική συμφωνία ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συζήτηση που θα αφορά στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση θα περάσει τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές από τη Βουλή, υποστήριξε πως δεν φοβούνται την κυβερνητική πλειοψηφία «Ό,τι συμφωνήσουμε θα το φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή. Δεν φοβόμαστε ούτε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως φοβόταν η προηγούμενη κυβέρνηση ούτε τον ελληνικό λαό και το έχουμε αποδείξει».

«Παλεύουμε για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ»

Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ και τις ανησυχίες για την ιδιωτικοποίηση της, δήλωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε ένα σχέδιο που θα μπορούσε με τον οποιονδήποτε τρόπο να συγκριθεί με το σχέδιο της “μικρής ΔΕΗ”. Αυτό που υπερασπίζεται η κυβέρνηση σε αυτή τη είναι τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ» και πρόσθεσε πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ψηφίσει και ήταν έτοιμη να εφαρμόσει ένα σχέδιο που προέβλεπε το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, που προέβλεπε την ιδιωτικοποίηση μεγάλου ποσοστού των παραγωγικών της μονάδων, ενώ προέβλεπε το σχέδιο για την πώληση του 66% της ΔΕΗ.