Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, οι τρεις λογαριασμοί έχουν επιβεβαιωθεί από τις ελβετικές τράπεζες, και με βάση την απάντηση αυτή στις 13 Μαρτίου, ο εισαγγελέας υπέβαλλε κατ' επείγον αίτημα στις δικαστικές αρχές για διενέργεια ελέγχου.
 
«Πρέπει να απαντήσει, τι είναι αυτοί οι λογαριασμοί, τι λεφτά έχουν και τι κινήσεις έγιναν. Ο ίδιος λέει ότι διώκεται το κόμμα του. Τα έχουμε ξανακούσει» σχολίασε τη στάση του πρώην υπουργού, συμπληρώνοντας πως «ο μόνος δρόμος για να προστατέψει την πολιτική του δράση, είναι να βγει τώρα και να δώσει όλα τα στοιχεία για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, της Ελβετίας και όπου αλλού. Να μην περιμένει την προανακριτική επιτροπή και τη Βουλή».

«Εξοπλισμοί, μίζες, πολυτελή σπίτια, διαφυγή στο εξωτερικό, δικαστήρια και τελικά κουκούλωμα» ανέφερε σε άλλο σημείο ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζοντας ότι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν στην ελληνική ιστορία. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι κάτι δεν πάει καλά με τις προανακριτικές και τις εξεταστικές επιτροπές, καθώς έχουν υπάρξει 41 σε 43 χρόνια και μόνο 4 παραπομπές! «Επιτροπές για τα μάτια του κόσμου, με την ατιμωρησία είναι εξασφαλισμένη».
 
Παράλληλα, ο Στ. Θεοδωράκης υπεραμύνθηκε του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, για τον οποίο σημείωσε πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί να τον εμπλέξει, «όταν ο εκ των στενότερων συνεργατών του Τσοχατζόπουλου κατά το παρελθόν», κατέχει σήμερα σημαντική θέση στον ΣΥΡΙΖΑ ως σύμβουλός του.

https://youtube.com/watch?v=x5k75TsdBRk%3Fecver