Μιλώντας στο  συνέδριο «Κρίση – Μεταρρυθμίσεις – Ανάπτυξη», δήλωσε πως είναι αναγκαίο να προχωρήσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που μπορούν να αποτελέσουν «αναπτυξιακό μοχλό» για την ελληνική οικονομία, ενώ υποστήριξε ότι επί πολλά χρόνια η χώρα ζούσε σε αυταπάτη ανάπτυξης.

«Η χώρα ζούσε για πολλά χρόνια σε μια αυταπάτη ανάπτυξης, λειτουργούσε με ένα στρεβλό μοντέλο. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πολιτικής και οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να αποτελέσουν τον βασικό μοχλό για την αναδιοργάνωση της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να διαλέξουμε με ποια Ελλάδα είμαστε και ποια οικονομία θέλουμε. Είναι μείζον θέμα η αλλαγή του κουλτούρας που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα».

«Να αλλάξει η νοοτροπία κρατισμού»

Έκανε λόγο για «νοοτροπία κρατισμού» που αφορούσε και επιχειρηματίες που διεκδικούσαν προνόμια. Υποστήριξε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει, «γιατί μόνο έτσι μπορεί η χώρα να κάνει βήματα προόδου» και τόνισε ότι η συζήτηση που θα γίνει πρέπει να περιλαμβάνει τους πάντες.

Υποστήριξε πως η πώληση του Λιμανιού του Πειραιά «κατάφερε να αλλάξει τη θέση της χώρας στον οικονομικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής» και κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβεί και στον τομέα της Ενέργειας. Αναφερόμενος στο ζήτημα της εξωστρέφειας, υπογράμμισε ότι «αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι προς τα εκεί θα πρέπει να κινηθούμε και παράλληλα να αναπτύξουμε και τον πρωτογενή τομέα, τότε η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναπτυχθεί. Πρέπει να διαλέξουμε εάν θέλουμε τον αγρότη που παράγει αλλά τελικά θάβει τα προϊόντα στη χωματερή για να πάρει επιδότηση ή εκείνον που βελτιώνει την παραγωγή και την ποιότητα, αναζητά αγορές και κάνει εξαγωγές».