Μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουσείο της Ακρόπολης υποστήριξε πως τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει «σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες», που θα πρέπει όμως να στηριχτούν με την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την αποφασιστική εφαρμογή των όσων ζητάνε οι δανειστές.

«Για να αποκομίσουμε τα οφέλη από αυτές τις ευκαιρίες, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις: Πρώτον, η ολοκλήρωση, χωρίς άλλη καθυστέρηση, της δεύτερης αξιολόγησης. Δεύτερον, η συνεπής και αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος. Και τρίτον, μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση από όλες τις πλευρές όσον αφορά το μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής και το βάρος του δημόσιου χρέους».


Ζητά άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων

Ο Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης επενδύσεων, στη μείωση των διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις και στη διευκόλυνση του ανταγωνισμού, στο άνοιγμα όσων επαγγελμάτων παραμένουν κλειστά και των δικτύων, στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης, στην αναβάθμιση και επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και, στη μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει «αποτελεσματική αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, καθώς θα δημιουργήσει κίνητρα για την αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης.