του Κώστα Εφήμερου

Μια άλλη ιστοσελίδα, το iefmerida.gr γιορτάζει αυτές τις ημέρες τα έξι χρόνια παρουσίας της στον ελληνικό κυβερνοχώρο δημοσιεύοντας μια σειρά δηλώσεων επιφανών πολιτικών και καλλιτεχνών. Οι Βενιζέλος, Βούτσης, Γεννηματά, Γεροβασίλη, Γεωργιάδης, Θεοδωράκης, Θεοδωρόπουλος, Μαρκουλάκης, Μητσοτάκης, Μπέζος, Παγουλάτος, Παππάς, Πρετεντέρης, Σαμαράς, Σταμάτης, Φασιανός, Φασουλής και Χωμενίδης επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία και την εγκυρότητα αυτού του νέου Μέσου που, σύμφωνα με το εορταστικό editorial, επισκέπτονται κάθε μήνα σχεδόν όλοι οι Έλληνες (ανακοινώνει 4 εκατ. επισκέψεις σε μια χώρα με 4,6 εκατ. συνδέσεις broadband). Στην ανακοίνωση διαβάζουμε επίσης ότι η iefimerida.gr βρίσκεται πολύ κοντά στην συνεργασία με μεγάλο ΜΜΕ του εξωτερικού.

Σκεφτόμουν λοιπόν ότι αν είχαμε γιορτάσει και εμείς τα 6 χρόνια λειτουργίας μας θα επικεντρωνόμασταν στα επιτεύγματά μας, όπως την παγκόσμια αποκάλυψη του Cablegate, την διατήρηση του σήματος της ΕΡΤ, τα αφιερώματά μας σε LuxLeaks, SwissLeaks και Panama Papers, τη δημιουργία του Open Project και στη διαρροή του Μνημόνιου 3.5, στις αποκαλύψεις μας για τις ιδιωτικοποιήσεις, τα ρεπορτάζ μας που οδήγησαν στην δίωξη της πρώην ΓΓΔΕ, στα αφιερώματά μας για τους τραπεζίτες και τους ολιγάρχες, στην λειτουργία του πρώτου τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προγράμματος από αμιγώς διαδικτυακό μέσο, την έκδοση του πρώτου «ένθετου» περιοδικού διαδικτυακής πύλης ενημέρωσης κ.λπ.

Σκεφτόμουν επίσης ότι το TPP είναι επίσημος συνεργάτης (και κάτι παραπάνω) με το Wikileaks, έχει ήδη συνεργάτες το The Intercept, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά ΜΜΕ των ΗΠΑ που ίδρυσε ο Glen Greenwald, ενός από τους διασημότερους ερευνητές δημοσιογράφους στον κόσμο, το Project Syndicate, που αποτελεί τη μεγαλύτερη βάση συλλογικής διαχείρισης αναλύσεων από τους διασημότερους οικονομολόγους και πολιτικούς αναλυτές στον κόσμο και είναι αποκλειστικός συνεργάτης του The Real Network στην Ευρώπη.

Σκεφτόμουν ότι η επισκεψιμότητά μας μπορεί να μην είναι διαγαλαξιακή (μόνο 1,2 εκατομμύρια επισκέψεις από 360.000 μοναδικές IP μ.ο. κάθε μήνα) αλλά επιπλέον δεν παίζουμε το παιχνίδι του clickbating, δεν αναρτούμε ειδήσεις χωρίς νόημα (που πολλές φορές ο τίτλος δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο) και δεν δημοσιεύουμε αφιερώματα «για τον άντρα» ή «για τη γυναίκα» που ξεχειλίζουν από σεξισμό και στερεοτυπική προσέγγιση.

Σκεφτόμουν όμως, πάνω απ' όλα, ότι αν είχαμε γιορτάσει τα έξι μας χρόνια πέρυσι αυτό που κυρίως θα φέραμε ως παράσημο θα ήταν ότι οι Βενιζέλος, Βούτσης, Γεννηματά, Γεροβασίλη, Γεωργιάδης, Θεοδωράκης, Θεοδωρόπουλος, Μαρκουλάκης, Μητσοτάκης, Μπέζος, Παγουλάτος, Παππάς, Πρετεντέρης, Σαμαράς, Σταμάτης, Φασιανός, Φασουλής και Χωμενίδης έχουν όλοι την χειρότερη άποψη για εμάς.

Υ.Γ. Στο #makeTPP έκανες κλικ;