KILL THE PRESS*

του Δημήτρη Κανελλόπουλου

«Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για το χθεσινό σχόλιο σχετικά με την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η επιτυχία ενός αστείου (διότι αυτή ήταν η πρόθεση) εξαρτάται πάντα από την ισορροπία του γέλιου και της ενόχλησης που προκαλεί. Οταν η ενόχληση επικρατεί, τότε το αστείο έχει αποτύχει και ζητάς συγγνώμη. Αυτό συνέβη και αυτό έκανα» σημείωσε.
 
Το σχόλιο το ξέρετε, θα το διαβάσατε, ήταν ευθέως ρατσιστικό και σεξιστικό και όλα μαζί. Πάγωσε το αίμα του δημοσιογράφου επειδή κατάλαβε πως «για να γίνει γιαγιά η Τασία, σημαίνει ότι είναι και μητέρα». Και ομολογεί ότι δεν το είχε ποτέ φαντασθεί…
 
Ο Κασιμάτης λοιπόν ζητάει συγγνώμη. Οχι γι' αυτό που έγραψε αλλά επειδή δεν έγινε κατανοητό το αστείο του και οι περισσότεροι ενοχλήθηκαν παρά γέλασαν.
 
Ξέρετε είναι λίγο δύσκολο να γελάσεις με ένα ρατσιστικό «αστείο» εκτός κι αν είσαι και ο ίδιος ρατσιστής. Και είναι λίγο δύσκολο να γράφεις διαρκώς ρατσιστικά σχόλια αν δεν είσαι και ο ίδιος ρατσιστής. 

* Το ThePressProject εγκαινιάζει τη νέα στήλη Kill The Press με τον Δημήτρη Κανελλόπουλο να σχολιάζει οτιδήποτε δημοσιεύεται στον ελληνικό Τύπο… και ίσως δεν θα έπρεπε