KILL THE PRESS*
του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 
Τώρα που τα έκοψε εντελώς τα κουπόνια (φαλήρισε και ο Μαρινόπουλος βλέπετε) το Πρώτο Θέμα προσγειώθηκε την Κυριακή στα 57.600 φύλλα. Και είναι καθοδική η πορεία του. Ιδού οι τρεις τελευταίες Κυριακές: 64 χιλ (1η), 66 χιλ (2η), 67 χιλ. (3η).
 
Πέφτει έστω κι αν κυκλοφορεί σαν… λατέρνα με τα τόσα δώρα που δίνει. Όπως και οι άλλες εφημερίδες δηλαδή, όλες είναι… φορτωμένες, μόνο μία βγαίνει χωρίς προσφορές τις Κυριακές, το Documento.
 

 
Αναφερόμαστε στο Πρώτο Θέμα γιατί έμοιαζε παράδοξο να κυκλοφορεί μία εφημερίδα με τιμή 4,25 ευρώ και να δίνει κουπόνι για σούπερ μάρκετ στα 6 ευρώ. Τρεις μαθηματικοί αυτοκτόνησαν όταν επιχείρησαν να λύσουν τον γρίφο και ο Αϊνστάιν πρόλαβε να πεθάνει ο δύστυχος πριν βγει το Πρώτο Θέμα.
 
Οι κυκλοφορίες των εφημερίδων φθίνουν διαρκώς και τους τελευταίους μήνες πέφτουν κατακόρυφα. Εδώ υπάρχει μείωση στην κατανάλωση του γάλακτος θα μου πείτε, οι εφημερίδες θα τη γλύτωναν;
 
Κάτι ξέρει το Real Group και το έριξε στη… θρησκεία. Στας αγίας γραφάς και στον Πέτρο Γαϊτάνο. Ούτε η Κιβωτός της Ορθοδοξίας να ήταν οι εφημερίδες του Νίκου Χατζηνικολάου.