«Έχουμε δουλέψει εντατικά με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς τις τελευταίες εβδομάδες. Θα δώσω λεπτομέρειες των αποτελεσμάτων που έχουμε επιτύχει, αλλά πρώτα θα τα πω στους υπουργούς, τι έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, και μετά θα τα πω στους δημοσιογράφους και τον κόσμο» αρνούμενος επανειλημμένως να κάνει δηλώσεις για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, 
  
«Είχα πολλές συναντήσεις τις τελευταίες εβδομάδας. Δεν πιστεύω πως η πολιτική συμφωνία είναι μεγαλύτερη από το πακέτο μέτρων. Δεν θα υπάρξει συνολική πολιτική συμφωνία σήμερα» ξεκαθάρισε αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα.
 
Ερωτηθείς εάν μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ανέφερε πως πρώτα πρέπει να ενημερωθούν οι υπουργοί και μετά να γίνουν οι ανακοινώσεις, δηλώνοντας, ωστόσο, πως είναι σε «θετική διάθεση».
 
«Είμαι αισιόδοξος, γιατί σημειώθηκε πρόοδος» κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
 
«Δεν μου έχουν ζητήσει να παραιτηθώ, σχολίασε για τις επικρίσεις από την Ευρωβουλή. «Μου εστάλει μία επιστολή από το κοινοβούλιο. Στις 27 Απριλίου θα παραστώ και προγενέστερα θα πάω πάλι να μιλήσω για την Ελλάδα» απάντησε σε σχετική ερώτηση.
 
«Θέλω να τελειώσω τη θητεία μου τον Ιανουάριο του επόμενου έτους» σημείωσε αναφορικά με το μέλλον της προεδρίας του Eurogroup.