Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Βλάντιμιρ Σαφρόνκοφ, δήλωσε ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη πράξη των ΗΠΑ. Μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες γύρω από την σταθερότητα της περιοχής αλλά και ολόκληρου του κόσμου».

Η αντιπρόσωπος της Ουάσιγκτον στα Ηνωμένη Έθνη, Νίκι Χέιλι, υποστήριξε από την πλευρά των ΗΠΑ ότι η επίθεση ήταν «μετρημένο βήμα» και οι ΗΠΑ «είναι προετοιμασμένες για περισσότερες δράσεις». Όπως υπογράμμισε, δεν θα μπορούσαν να μείνουν άπραγοι όταν γίνονται τέτοιες επιθέσεις, καθώς «είναι ζωτικό εθνικό συμφέρον μας να αποτρέψουμε τη διάδοση και τη χρήση των χημικών όπλων».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίθεση των ΗΠΑ σε συριακή βάση, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει πως «ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρία επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα».

Την επίθεση κατά της Συρίας είχε καταδικάσει και το Ιράν, με το υπουργείο Εξωτερικών του να «καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων» και να θεωρεί παράλληλα «επικίνδυνο, καταστροφικό και κατά παραβίαση των διεθνών κανόνων να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να αναληφθούν μονομερείς δράσεις».