Η 1η ανακοίνωση (παρακάτω) είναι της ΝΔ για τη σύλληψη των δημοσιογράφων των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου, μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Η 2η ανακοίνωση είναι του ΣΥΡΙΖΑ για τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των δημοσιογράφων του «Documento» Κώστα Βαξεβάνη και Βασίλη Ανδριανόπουλου που κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.
 
Νο 1: «Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μία κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης. Η ΝΔ εμπιστεύεται απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις». 
 
Νο 2: «Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας. Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για τον χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα». 
 
Σαν copy paste.
 
Το καλύτερο το ακούσαμε στον ΣΚΑΪ βέβαια, στο δελτίο ειδήσεων. «Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός», είπαν, «που ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε γρήγορα ανακοίνωση για τον Κώστα Βαξεβάνη». Τώρα βρήκαν να… εντυπωσιαστούν στο ΣΚΑΪ, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν το έκανε η Νέα Δημοκρατία σφύριζαν αδιάφορα.
 
Μερικά ΜΜΕ είναι ίδια με τα κόμματα, μη νομίζετε.