Μετά τις δημόσεις απειλές των προηγούμενων ημερών, και την κλιμάκωση των δηλώσεων από την πλευρά των ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Χαν Σονγκ-Ριόλ, υποστήριξε πως η χώρα του είναι έτοιμη να διεξάγει πυραυλικές δοκιμές κάθε εβδομάδα.
 
«Εάν οι ΗΠΑ χρησιμοποιήσουν στρατιωτικές δυνάμεις, από εκείνην την ημέρα είμαστε σε πόλεμο» τόνισε στο BBC ο Σονγκ-Ριόλ. «Τα πυρηνικά μας όπλα μας προστατεύουν από τις αμερικανικές απειλές. Θα διεξάγουμε δοκιμές εβδομαδιαίως, μηνιαίως, ετησίως» προειδοποίησε ο Βορειοκορεάτης.
 

 
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος Πενς δήλωσε πως «η εποχή της στρατηγικής υπομονής με τη Β. Κορέα τελείωσε», ενώ μήνυμα στην ηγεσία της Β. Κορέας έστειλε και ο Ντόναλντ Τραμπ.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέστησε τη Δευτέρα, απευθυνόμενος στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, να «καθίσει φρόνιμα», σε μια χρονική περίοδο όπου οι ΗΠΑ υψώνουν τους τόνους απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ με αφορμή τα προγράμματα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.
 
«Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν;» ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, που συμμετείχε στο πασχαλινό κυνήγι των αυγών στους κήπους του Λευκού Οίκου. «Να κάθεται φρόνιμα» του απάντησε ο Τραμπ.
 
Την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα δηλώνει ότι είναι έτοιμη να απαντήσει «σε οποιουδήποτε τύπου πόλεμο» τον οποίο θα ξεκινήσουν οι ΗΠΑ, όπως προειδοποίησε σήμερα ο πρεσβευτής της Πιονγκγιάνγκ στα Ηνωμένα Έθνη.
 
Μιλώντας στο Al Jazeera, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας, Σιν Χονγκ Χολ, διαμήνυσε πως η χώρα του δεν δέχεται εντολές από τις ΗΠΑ και πως μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της.
 

 
«Εάν οι ΗΠΑ τολμήσουν να επιλέξουν τη στρατιωτική δράση (…), η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιουδήποτε τύπου πόλεμο, τον οποίο θα επιδιώξουν οι ΗΠΑ» τόνισε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ, Κιμ Ιν Ριονγκ.