του Δημήτρη Κανελλόπουλου

«Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν τόσο τη Μεγάλη εβδομάδα όσο και την Κυριακή του Πάσχα, ιδιαίτερα άστατο καιρό με καταιγίδες και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και τα βουνά σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα» έγραφε το Ποντίκι που στηρίχτηκε σ' ένα μοντέλο πρόβλεψης καιρού Αμερικάνικων προδιαγραφών CFS. «Γενικότερα θα επικρατήσουν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τις ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, να κατεβαίνουν ασυνήθιστα χαμηλά για Απρίλιο μήνα, ρίχνοντας τον υδράργυρο σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα» σημείωνε.

Τον καιρό του Πάσχα τον είδατε, έτσι; Όλοι στα χιονοδρομικά τρέχαμε μη χάσουμε την ευκαιρία να κάνουμε σκι.

Το Newsit (από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα sites στην Ελλάδα όπως υποστηρίζει το ίδιο και με… εκατομμύρια επισκέπτες) στηρίχτηκε στα Μερομήνια, άλλο μοντέλο αυτό, όχι… αμερικάνικο. «Για φέτος, τα νέα δεν είναι καλά» έγραψε το έγκυρο site του Νίκου Ευαγγελάτου. «Σύμφωνα με τα Μερομήνια, τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου αλλά και την Κυριακή Πάσχα 16 Απριλίου 2017 ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και δεν αποκλείονται όχι απλά βροχές, αλλά μπόρες. Το θερμόμετρο, δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς».

Να υποθέσουμε πως αποτελούν… έθιμο οι προβλέψεις για το ψυχρότερο Πάσχα των τελευταίων ετών μια τα ίδια έγραφε πέρυσι και το Newsbomb. Πάλι το Πάσχα εκείνο θα ήταν κρύο και παγωμένο. «Ανάσταση με καταιγίδες, χιόνια και κρύο θα κάνουμε από ό,τι φαίνεται φέτος, καθώς το φετινό Πάσχα αναμένεται να είναι το πιο ψυχρό των τελευταίων ετών» σημείωνε το site με τα… δισεκατομμύρια των αναγνωστών καθημερινά. «Παρά το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα πέφτει αρκετά αργά και συμπίπτει με την Πρωτομαγιά, οι καιρικές συνθήκες θα θυμίζουν κυρίως Χειμώνα και όχι Άνοιξη».

Πέρυσι, αν θυμάμαι καλά, Μεγάλο Σάββατο, κάναμε το πρώτο μας μπάνιο στη θάλασσα.

Ξέρω τι θα κάνεις το επόμενο Πάσχα….