Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο capital.gr, ο Σ. Πιτσιόρλας υποστήριξε πως η κυβέρνηση «ωριμάζει» και δεν θα πρέπει να κατηγορείται ο Αλέξης Τσίπρας επειδή οι παλιότερες δηλώσεις του διαφέρουν από τα όσα εφαρμόζει.

«Ζούμε την ωρίμανση μιας κυβέρνησης η οποία μετά από τη διαχείριση μιας πολύ μεγάλης κρίσης επί δυο περίπου χρόνια έχει βρει το δρόμο να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από αυτή την κρίση. Νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ειδικά για παλαιότερες δηλώσεις και να επισημαίνει ανακολουθίες. Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα, όλων των αντιπολιτεύσεων, όλων των ηγετών που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα».


«Άλλα λέγαμε ως αντιπολίτευση και άλλα κάνουμε»

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει «στροφή» στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι ως αντιπολίτευση ήταν υπερβολικοί και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα.

«Βεβαίως και ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι διαφορετικός απ’ ό,τι είναι ο ρόλος της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση οφείλει να κρατάει και μια στάση υπερβολική, ενδεχομένως να υπερβάλλει και να διογκώνει τα αρνητικά, προκειμένου να ασκεί το ρόλο που πρέπει να ασκεί. Κοιτάξτε να δείτε τώρα. Επαναλαμβάνω. Αυτό είναι ένα φαινόμενο σε όλες τις δημοκρατίες, στην Ελλάδα ίσως λίγο παραπάνω, αλλά κανείς δεν πρέπει να μένει σε αυτό. Σημασία έχει το τελικό αποτέλεσμα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ θετικό και για το συγκεκριμένο θέμα που αναφέρεστε, τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και συνολικότερα για τη διαχείριση της κρίσης».

«Προχωράμε σε μη κρατικοδίαιτο μοντέλο»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ αλλά και το αν οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούν πλέον ταμπού για τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως δεν επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, αλλά και το ότι η κοινωνία θα πρέπει να ξεφύγει από το κρατικοδίαιτο μοντέλο.

«Για να πάμε μπροστά πρέπει να αλλάξει η δομή της ελληνικής οικονομίας. Η αλλαγή της δομής της ελληνικής οικονομίας σημαίνει ότι πρέπει να φύγουμε από το κρατικοδίαιτο μοντέλο. Πρέπει να πάμε σε ένα δείγμα τελείως διαφορετικό. Αυτό όσο και να σας φαίνεται παράδοξο θα το προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».