Η υπόθεση αφορά την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10/7/2013, με τον Γ. Λαγό να εμπλέκεται ακόμα και με φυσική παρουσία, αφού στη δικογραφία βρίσκονται στοιχεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» που εμφανίζουν στον χώρο της επίθεσης το βουλευτικό του αυτοκίνητο.
 
Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκτός από την καταγραφή του αυτοκινήτου του Γ. Λαγού, τον ενοχοποιεί και το πλήθος μηνυμάτων που έχει ανταλλάξει με πολλά στελέχη της οργάνωσης πριν και μετά την εγκληματική ενέργεια, μηνύματα που αποδεικνύουν τον οργανωμένο χαρακτήρα της επίθεσης.
 
Σημειώνεται ακόμη, πως καθοριστικές κρίνονται και οι καταθέσεις των μαρτύρων Π. Τσαφολόπουλου και Π. Δριμυλή, που κατά την ακροαματική διαδικασία ταυτοποίησαν τις φωτογραφίες που ελήφθησαν από περίοικο την ώρα της επίθεσης, την ώρα που οι δράστες αποχωρούν το σημείο, που δημοσίευσε τον περασμένο Φεβρουάριο η «Εφσυν».
 
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης θεωρείται το γεγονός πως ο Ηλίας Παναγιώταρος είχε προαναγγείλει λίγους μήνες νωρίτερα την επίθεση, όταν ανήρτησε στο διαδίκτυο τοποθέτησή του στην τοπική οργάνωση Νοτίων Προαστίων, στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής. Τότε, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωνε στους οπαδούς της ναζιστικής οργάνωσης: «Οσονούπω θα κάνουμε πολύ δυνατή παρουσία στην Ηλιούπολη. Έχουμε ξαναπάει στο παρελθόν, αλλά λίαν συντόμως, πολύ λίαν, θα κάνουμε τη βόλτα μας κι εκεί, όπως ξέρουμε εμείς, και όποιος έχει τσαγανό και αντίρρηση ας έρθει να μας το πει».