Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ο Ν. Παππάς επισήμανε ότι «με τα νέα δεδομένα της οικονομίας, που ήταν μια θετική έκπληξη και για εμάς, δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστερήσεις», προσθέτοντας πως «μόνο πολιτικές σκοπιμότητες θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τις διαπραγματεύσεις», αλλά και αυτές φαίνεται να κάμπτονται.

«Έχουμε θέληση και μέθοδο στη διαπραγμάτευση»

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, υποστήριξε ότι κανένας στην κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί αλλά φάνηκε πως με θέληση και μέθοδο έχουν διανύσει πολύ δρόμο και πλέον έχει σταματήσει το «αφήγημα» περί λάθους της ελληνικής πλευράς.

«Κανένα μέλος αυτής της κυβέρνησης δεν θριαμβολογεί, αλλά δεν θα σταματήσουμε και δευτερόλεπτο να λέμε ότι η ελληνική οικονομία δείχνει όλα τα μακροοικονομικά σημάδια των δυνατοτήτων, για να περάσει στη σφαίρα της δίκαιης και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Νομίζω ότι έχει διανυθεί πάρα πολύς δρόμος και θεωρώ ότι το βασικό μάθημα είναι πως, όταν υπάρχει θέληση και μέθοδος στη διαπραγμάτευση, μπορούν να κερδηθούν πράγματα. Έχει καταρριφθεί ο μύθος που λέει ότι για όλα φταίει η ελληνική πλευρά ή ότι η όποια καθυστέρηση θα φέρει περισσότερα μέτρα».

«Λάθος ποντάρισμα της αντιπολίτευσης»

Ο Ν. Παππάς υποστήριξε πως κόμματα της αντιπολίτευσης αντιμετωπίζουν «εσωτερικά προβλήματα», καθώς δεν τους βγήκε το ποντάρισμα για διέξοδο της κυβέρνησης και καταστροφή της χώρας, ενώ έχει «αδυνατίσει» και η προπαγάνδα περί ενεργοποίησης του κόφτη.

«Τώρα που η διαπραγμάτευση έχει αλλάξει πίστα, τώρα που αποτυπώθηκαν τα πραγματικά νούμερα της ελληνικής οικονομίας και πήρε ο άνεμος τις εκτιμήσεις ότι δεν θα πιάναμε τους στόχους, την προπαγάνδα ότι θα είχε ενεργοποιηθεί ο κόφτης, την προσδοκία ορισμένων για αδιέξοδο και καταστροφή, ας ξανασκεφτούν όλοι και την πολιτική τους στρατηγική. Και ακριβώς επειδή έχει γυρίσει σελίδα και η διαπραγμάτευση και γυρίζει σελίδα και η οικονομία, βλέπετε και τα εσωτερικά προβλήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία έβαλαν όλα τους τα πολιτικά λεφτά στην πιθανότητα αδιεξόδου και πισωγυρίσματος της διαπραγμάτευσης και της οικονομίας».

Έμμεση στήριξη σε Μακρόν

Αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, υπογράμμισε ότι η επιλογή «της δεξιάς» είναι επιλογή μίσους και έκανε λόγο για τις προτεραιότητες που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Ευρωπαϊκή Αριστερά».

«Αν κάποιος επιλέξει να πάει δεξιά θα κάνει την επιλογή του μίσους, του νέου διχασμού, των νέων και μεγάλων ανισοτήτων μέσα στις κοινωνίες, των νέων και μεγάλων ανταγωνισμών και συγκρούσεων μεταξύ των κρατών. Αυτή την επιλογή πρέπει να την αποτρέψουμε. Για εμάς, για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ευρωπαϊκή Αριστερά, τους Πράσινους, για κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας, η επιλογή που πρέπει να γίνει είναι η επιλογή της επαναφοράς των προτεραιοτήτων της κοινωνικής συνοχής και της απασχόλησης, της ουσιαστικής ενοποίησης, πολιτικών και πρωτοβουλιών, οι οποίες θα αποσοβήσουν τον κίνδυνο να ξαναζήσουμε μια κρίση σαν αυτή που ζήσαμε».