«Στην περίπτωση όμως κατά την οποία οι κάλπες θα είχαν βγάλει για το δεύτερο γύρο τον αγαπημένο του ΣΥΡΙΖΑ Μελανσόν με τη Λεπέν» γράφει ο Πάνος Αμυράς, «από χθες το ευρώ θα κατέρρεε και τα επιτόκια των ομολόγων της Γαλλίας αλλά και των αδύναμων κρίκων της ευρωζώνης θα εκτινάσσονταν στα ύψη». 
 
Άγιο είχαμε κύριε Αμυρά μου και σωθήκαμε. Το γράφει άλλωστε και η Καθημερινή όπως βλέπουμε στη φωτογραφία από κάτω: «Ανακούφιση σε Ευρώπη και αγορές»! Μην σας πω κι ενθουσιασμό ακόμα, γιατί μόνο ανακούφιση; Μην είμαστε φειδωλοί στα συναισθήματά μας… 

 
Και συνεχίζει στο σχόλιο που έκανε ο κ.Αμυράς ο οποίος είναι, υπενθυμίζουμε, διευθυντής μίας εφημερίδας και όχι διευθυντής ενός υποκαταστήματος τράπεζας: «Αντιθέτως, με τη διαφαινόμενη νίκη του Μακρόν οι αγορές αντιδρούν θετικά, ενώ το επιτόκιο για τα ελληνικά ομόλογα διαμορφώθηκε στο 6,5% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2014».


 
Αν πάντως οι εκλογές είναι να δημιουργούν προβλήματα στις αγορές και τα επιτόκια να τις καταργήσουμε. Άλλωστε εδώ που τα λέμε η Ευρώπη έχει αποδείξει πως δεν τις λαμβάνει και πολύ υπόψιν της. Μην σας πω και ο δικός μας πρωθυπουργός το ίδιο, που έκανε το ΟΧΙ —> ΝΑΙ μέσα σε ελάχιστες μέρες.