«Τη στιγμή που 36% των Ελλήνων βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και η ανεργία στους νέους είναι πάνω από το 50%. Απόλυτη εξαθλίωση δηλαδή» τόνισε η ευρωβουλευτής κατά την τοποθέτησή της, κάνοντας ειδική αναφορά στα όσα προβλέπονται κατά την δεύτερη αξιολόγηση για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.
 
«Απαίτηση για θηριώδη πλεονάσματα 3,5%, ανάπτυξη ρυθμών Κίνας, περικοπές, περαιτέρω μείωση συντάξεων, περαιτέρω μείωση κοινωνικού κράτους, ιδιωτικοποιήσεις, αναγκαστικές απαλλοτριώσεις δημοσίου πλούτου και φυσικών πόρων» υπογράμμισε η Σ. Σακοράφα απαριθμώντας τις απαιτήσεις των δανειστών.

Ακολούθως, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής έστρεψε τα πυρά της ευθέως κατά του Γ. Ντάισελμπλουμ, κατηγορώντας τον για περιφρόνηση κάθε έννοιας δημοκρατίας, και επιτιθέμενη για τις ρατσιστικές και σεξιστικές αναφορές που έκανε τον προηγούμενο μήνα σε συνέντευξή του για τις χώρες του Νότου.
 
«Και σαν επιστέγασμα, η προκλητική περιφρόνηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και συνταγματικών θεσμών με την προ-νομοθέτηση μέτρων από την ελληνική βουλή. Αυτό μας το παρουσιάζει στο κοινοβούλιο, τον υπέρτατο δημοκρατικό θεσμό της Ε.Ε, ο κύριος που θεωρεί τους μισούς ευρωπαίους πολίτες, τεμπέληδες μέθυσους και γυναικάδες, πρόεδρος, ενός άτυπου εξω- θεσμικού οργάνου» ανέφερε το μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο, για να συνεχίσει κατά του «οράματος» της Ένωσης.
 
«Αυτή είναι η ποιότητα των θεσμών και το όραμα για το μέλλον που προτείνουμε στον ελληνικό λαό αλλά και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Είμαι βέβαιη ότι η κυρία Λεπέν μπορεί να ευγνωμονεί για την αμέριστη βοήθεια που της προσφέρουν αυτές οι πολιτικές, στην προεκλογικής της εκστρατεία» κατέληξε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής.