Σύμφωνα με την Guardian, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, «ο άντρας συνελήφθη όταν μετά από έλεγχο που του έγινε σε δρόμο κοντά στο κοινοβούλιο βρέθηκαν πάνω του μαχαίρια. Θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατική ενέργεια και κρατείται μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση, ενώ οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση».

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάποιο τραυματισμό, ενώ η αστυνομία διευκρίνισε ότι πλέον δεν υπάρχει «άμεση απειλή». Κατηγορείται ότι σκόπευε να διαπράξει ή να υποκινήσει τρομοκρατικές επιθέσεις και – επίσης – για οπλοκατοχή. 


Μέι: Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες ασφαλείας

Ο χειρισμός του επεισοδίου το οποίο σημειώθηκε κοντά στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία της στο Λονδίνο, όταν άνδρας που είχε επάνω του μαχαίρια συνελήφθη με την κατηγορία της τρομοκρατίας, δείχνει ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονται σε εγρήγορση, δήλωσε μεταξύ άλλων η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι.

«Νομίζω ότι δείχνει πως η αστυνομία μας και οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας είναι σε εγρήγορση, όπως πάντα, επιδιώκοντας να μας κρατήσουν ασφαλείς», ανέφερε η πρωθυπουργός, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. «Προφανώς δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα επειδή η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη», συμπλήρωσε.