Ομάδα συμβούλων – που περιλαμβάνει τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, τον υπουργό Ενέργειας, Ρικ Πέρι, και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Χ. Ρ. Μακμάστερ – βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και αναμένεται να λάβει αποφάσεις πριν τη σύνοδο κορυφής των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G7) στις 26 Μαίου, σύμφωνα με την πηγή.

Ο Ρ. Τίλερσον, πρώην επικεφαλής της πετρελαιϊκής εταιρείας Exxon Mobil, και ο Ρ.Πέρι υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν στη διεθνή συμφωνία, ενώ ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) Σκοτ Πέρι, πρώην γενικός εισαγγελέας της πετρελαιοπαραγωγικής πολιτείας Οκλαχόμα, καθώς και ο Στιβ Μπάνον, υπεύθυνος στρατηγικής, καλούν για την απόσυρση των ΗΠΑ.
 

Πολλές πολυεθνικές όπως η BP και η Microsoft έχουν πιέσει για την παραμονή της χώρας ώστε να προστατευτεί η ανταγωνισιμότητά της, ενώ εννιά Ρεπουμπλικανοί έχει προτρέψει τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να παραμείνει στη συμφωνία αλλά να μειώσει την αμερικανική δέσμευση για μείωση των εκλύσεων αερίων του θερμοκηπίου.