Oι τουρκικές αρχές έκαναν χρήση της νομοθεσίας περί «άρση της πρόσβασης στο διαδίκτυο», επικαλούμενες την ανάγκη προστασίας της δημόσιας τάξης και της εθνικής ασφάλειας και απαγόρευσαν την πρόσβαση στη Wikipedia. Σύμφωνα με το υπουργείο Επικοινωνίας της Τουρκίας, μέσω της Wikipedia διεξαγόταν μία «αρνητική εκστρατεία» εναντίον της χώρας, καθώς ορισμένα άρθρα υποστήριζαν ότι «η Άγκυρα συνεργάζεται με στρατιωτικές ομάδες».


Η πρόσβαση στη Wikipedia θα αποκατασταθεί, μόνο εφόσον αποσυρθούν τα συγκεκριμένα άρθρα, προσθέτει το τουρκικό υπουργείο. Όπως καταγγέλλουν διάφορες διεθνείς οργανώσεις, πρόκειται για ακόμη ένα δείγμα καταστρατήγησης της ελευθερίας του λόγου και άλλων βασικών δικαιωμάτων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου έτους. 

Παράλληλα, η συντηρητική, τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει και τις πολύ δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν γνωριμίες ζευγαριών, επικαλούμενη και σε αυτήν της την απόφαση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Όπως αναφέρει διάταγμα που δημοσιεύεται το Σάββατο, στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, «στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, αυτό το είδος των εκπομπών στις οποίες οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους για να βρουν ερωτικό σύντροφο… δεν μπορούν να επιτρέπονται».