Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Ως Ρουβίκωνας έχουμε αποφασίσει να απαντάμε άμεσα σε οποιαδήποτε καθεστωτική προπαγάνδα μας συκοφαντεί. Στην υπόθεση με τον “πολιτιστικό σύλλογο Ρουβίκωνας” συμφωνήσαμε να μην απαντήσουμε τίποτα. Ο λόγος γι' αυτο είναι πως πέραν του ότι πρόκειται για μια ψευδή είδηση, δεν βρήκαμε κάτι σε αυτή που να το θεωρήσουμε συκοφαντικό.

Ετσι όμως όπως εξελίσσεται η μανιέρα της μιντιακής χειραγώγησης, υποχρεούμαστε να αλλάξουμε την απόφασή μας για το συγκεκριμένο θέμα. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι ουδέποτε ο Ρουβίκωνας ίδρυσε “πολιτιστικό σύλλογο”. Ο λόγος που ΔΕΝ συνέβη κάτι τέτοιο είναι απλός. Στην παρούσα φάση της συλλογικότητάς μας, με βάση τις προτεραιότητες και τις επιλογές αγώνα που έχουμε, δεν υπάρχει ανάγκη να έχουμε κάποιο νομικό πρόσωπο.

Αν στο μέλλον παραστεί μια τέτοια ανάγκη, δεν θα διστάσουμε στιγμή να διαλέξουμε την μορφή εκείνη νομικού προσώπου που θα ταιριάζει καλύτερα στις τότε ανάγκες του αγώνα μας και μια πιθανή επιλογή θα ήταν και ο “πολιτιστικός σύλλογος”. Όπως συχνά έχουν πράξει στην επαναστατική ιστορία, οι πολιτικές οργανώσεις που δεν μπορούν, ή αρνούνται όπως εμείς, τη νομική μορφή του πολιτικού κόμματος.

Προφανώς, ακόμα και αν κάνουμε κάποτε “πολιτιστικό σύλλογο”, θα ήταν παράλογο να κατέβουμε σκαλοπάτι στον πολιτικό πολιτισμό κι από τις οριζόντιες διαδικασίες μας, να αρχίσουμε να έχουμε πρόεδρους, διοικούσες επιτροπές και τα ρέστα. Αλλά δεν θα επιμείνουμε στην ιδιοκτησία της λέξης “πολιτιστικό”.

Αν παραγωγοί του survivor, έγκριτοι δημοσιογράφοι, τηλεοπτικοί αστέρες και επιφανείς πολιτικοί την θέλουν για τον εαυτό τους, ας την κρατήσουν, αναλογεί και σε αυτούς. Στον δικό τους όμως παρακμιακό πολιτισμό, που καμία σχέση δεν έχει με τον πολιτισμό που εμείς ως αναρχικοί κομίζουμε».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η αναρχική ομάδα προχώρησε στην ίδρυση Πολιτιστικού Συλλόγου, προκειμένου να αποκτήσει νομική υπόσταση. Η ονομασία του συλλόγου, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, είναι «πολιτιστικός Σύλλογος Εργαζομένων “Αθήναιον”» και στους σκοπούς του συγκαταλέγονται η διοργάνωση δράσεων για την αλληλεγγύη, η έκδοση εντύπων κ.α.