Ρεπορτάζ της Ειρήνης Μιλή

Βγαίνοντας από τη φυλακή, ο Α. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι «είναι σημαντική μέρα για μένα, γιατί έληξε οριστικά και αμετάκλητα ο βασανισμός και ο εγκλεισμός μου στις φυλακές με ευθύνη της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου Γιώργου και Κώστα Σημίτη. Αυτά όλα απασχολούν το δικαστήριο μου. Το οποίο σε 2 εβδομάδες θα αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση 5ετους διάρκειας». Παράλληλα, συμπλήρωσε με νόημα ότι «έχουν συζητηθεί πολλά και έρχεται η ώρα που θα ειπωθούν όλα».

Φωτογραφία: Ειρήνη Μιλή


«Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από πολίτες»

Ο συνήγορος του Γιάννης Νικολάου, υποστήριξε ότι τα 200.000 ευρώ της εγγύησης αποφυλάκισης συγκεντρώθηκαν από απλούς πολίτες. «Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Το ποσό της εγγύησης συγκεντρώθηκε από πολλούς που δεν ήταν φίλοι του. Το ποσό συγκεντρώθηκε από απλούς πολίτες.


Φωτογραφία: Ειρήνη Μιλή

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας, καταδικασμένος πρωτοβάθμια σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε πως έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1, πέρασε την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού, έναν μήνα μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποδεχθεί την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του.

Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2, συναίνεσε στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

 Φωτογραφία: Ειρήνη Μιλή