Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ επανήλθε με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, πως είναι ελεύθερος να διατυπώνει την πολιτική του άποψη ως «πολίτης», καθώς και πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα όφειλε να «συμβάλλει στην εξάλειψη νομοθετικών εμποδίων και να σχηματίζει θετικές προϋποθέσεις για την διεξαγωγή της επιχειρηματικότητας».
 
«Κάθε πολίτης έχει ασφαλώς το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Όταν, όμως, σε κάποιον επιχειρηματία χαρίζονται από την Κυβέρνηση πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και εκείνος ως αντάλλαγμα επιτίθεται συνεχώς στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και εξαγοράζει Μ.Μ.Ε., αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, και προσθέτει: «Και αυτό προκαλεί όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και πολιτικές τους απόψεις, αλλά ανεξάρτητα και από τον τόπο καταγωγής και τις ποδοσφαιρικές τους προτιμήσεις».
 

Σαββίδης: «Ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη»

 
Μετά τον ντόρο που ξέσπασε με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και τα όσα δήλωσε εκεί για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ιβάν Σαββίδης επανήλθε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας στις αντεγκλήσεις που δέχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο. Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:
 
ΕΡ: Κύριε Σαββίδη, η δήλωσή σας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος. Πώς το λέτε αυτό, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία;
 
ΑΠ: Αναμφισβήτητα προβλέπω και εκφράζω δημόσια την άποψή μου, μέσω ανάλυσης συγκεκριμένων γεγονότων. Δεν βλέπω ξεκάθαρες προϋποθέσεις έτσι ώστε, το αμέσως προσεχές διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα δεξιών αντιλήψεων, στην υλοποίηση των οποίων δεν συμβάλλει, να έχει επιτυχία.
 
ΕΡ: Τι εννοείτε με αυτό;
 
ΑΠ: Υποθέτω πως για την επιτυχία αυτού του κόμματος -συνεπώς και του αρχηγού του να γίνει πρωθυπουργός- είναι απαραίτητο να βελτιώνει ενεργητικά το επενδυτικό κλίμα, να συμβάλλει στην εξάλειψη νομοθετικών εμποδίων και να σχηματίζει θετικές προϋποθέσεις για την διεξαγωγή της επιχειρηματικότητας.
 
ΕΡ: Ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας λένε πως δεν αντιλαμβάνεστε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Πώς το σχολιάζετε;
 
ΑΠ: Πιστέψτε με, εγώ συμμερίζομαι βαθιά την έννοια της Δημοκρατίας και είμαι πεπεισμένος πως στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Τις δικές μου υποχρεώσεις τις εκπληρώνω ποιοτικά και ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη, μεταξύ άλλων.
Είμαι σίγουρος ότι είναι μακράν μη δημοκρατικό, την περίοδο αύξησης της ξενοφοβίας και της ενεργοποίησης των αναγκαστικών μεταναστευτικών διαδικασιών, το να σε κατηγορούν με την ιδιότητα του «ξένου», του «Ρώσου» ή ακόμη και του «ολιγάρχη»…
Ναι, όλοι εμείς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και σε διαφορετικές περιόδους, είμαστε απόγονοι μεταναστών. Και το δημοκρατικό θα ήταν να εκδηλώνουμε τα στοιχεία της φιλοξενίας και του σεβασμού.
 
ΕΡ: Τελικά σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με την πολιτική;
 
ΑΠ: Δεν έχω την παραμικρή τέτοια επιθυμία και δεν θα σταματήσω να το λέω, μέχρι να σταματήσουν να με ρωτούν!