Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής Τύπου στο υπουργείο Παιδείας, ανέφερε πως γίνονται συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και θα γίνονται έως τις 22 Μαΐου στο Eurogroup, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη διευθέτηση του χρέους λέγοντας πως η Αθήνα τήρησε τα συμφωνηθέντα και πλέον η μπάλα περνάει στο γήπεδο των δανειστών. «Είμαστε προσηλωμένοι να έχουμε μια συμφωνία στις 22 Μαΐου και για κλείσιμο της αξιολόγησης και για τα αναγκαία μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους».

«Παίρνουμε μέτρα έχοντας δέσμευση για το χρέος»

Δήλωσε βέβαιος ότι θα πιάσουμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, προσθέτοντας πως είναι απολύτως βέβαιο ότι θα εφαρμοστεί το σύνολο των «θετικών μέτρων» το 2019 και το 2020 και υποστήριξε πως παίρνουμε μέτρα υπό τον όρο πως θα καταστεί βιώσιμο το χρέος.

«Είναι η πρώτη φορά που κλείνουμε μια αξιολόγηση και δεν εφαρμόζουμε μέτρα για να πάρουμε χρήματα, αλλά παίρνουμε χρήματα και δεσμευόμαστε για την εφαρμογή των μέτρων την επόμενη περίοδο υπό τον όρο ότι θα έχουμε τη βιωσιμότητα του χρέους».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα νέα μέτρα λιτότητας προέκυψαν μετά από απαιτήσεις του ΔΝΤ και δεν πρόκειται να εφαρμοστούν σε περίπτωση που το Ταμείο δεν συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα. «Αν δεν έχουμε συμφωνία για το χρέος σημαίνει ότι το ΔΝΤ δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα και άρα δεν υπάρχει η απαίτηση τέτοιων μέτρων».


«Όχι» σε ανασχηματισμό

Αναφερόμενος στα σενάρια που κάνουν λόγο για κυβερνητικό ανασχηματισμό, δήλωσε πως δεν βρίσκεται στα πλάνα της κυβέρνησης καθώς προέχει «να τρέξουν» τις διαδικασίες της διαπραγμάτευσης. «Κάναμε πρόσφατα ανασχηματισμό, στόχος είναι τώρα να τρέξουμε και όχι να αλλάζουμε τα σχήματα, να τρέξουμε όσο περισσότερο μπορούμε».