Όπως αναφέρει στο λογαριασμό του στο twitter ο Γ. Καραμέρος, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού περιφερειακού Θάνος Τζήμερος έσκισε αφίσες που βρίσκονταν στην αίθουσα και στη συνέχεια γρονθοκόπησε την περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού, η οποία πήγε να του ζητήσει τον λόγο για το σκίσιμο των αφισών του ΠΑΜΕ σχετικά με την επικείμενη απεργία στις 17 του μήνα.


Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατήγγειλε την επίθεση του Τζήμερου και υπογραμμίζει πως δεν υπάρχουν αιτιολογίες για τέτοιου είδους ενέργειες. «Η επίθεση του Περιφερειακού Συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής».

«Θρασύδειλη συμπεριφορά το γνωστού φασιστοειδούς»

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει «την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που του ζήτησε το λόγο».

Παράλληλα, τονίζει πως «πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ' επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Τζήμερος – Για δειλία μιλά η Α. Μπαλού

Ο Θ. Τζήμερος αρνείται τα όσα του προσάπτουν η Ρ. Δούρου, ο Γ. Καραμέρος και το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως «στην Ελλάδα είναι επικίνδυνο να είσαι εχθρός του ΚΚΕ. Υποστήριξε ότι του επιτέθηκε «ομάδα τραμπούκων».

«Εγώ δεν χτύπησα κανέναν, στην Ελλάδα είναι επικίνδυνο να είσαι αντίπαλος του ΚΚΕ. Ομάδα τραμπούκων ανάμεσά τους και η Αλ.Μπαλού με πλησίασε. Εγώ δεν χτύπησα κανένα».

Η Αλεξάνδρα Μπαλού απάντησε στους ισχυρισμούς του Τζήμερου, υπογραμμίζοντας πως «είναι δειλία να μην παραδέχεται ότι με χτύπησε, το είδαμε όλοι». Παράλληλα, τόνισε ότι έσκισε τις αφίσες γιατί είναι εχθρός των αγώνων των εργαζομένων. Το περιφερειακό συμβούλιο απέβαλε για τη συμπεριφορά του τον Θάνο Τζήμερο. Τζήμεροι υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, γι αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μαζική συμμετοχή στην απεργία».