Βγήκαν λοιπόν να λοιδορήσουν τον Αλέξη Τσίπρα για το βιβλίο που έκανε δώρο στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ξένων Γλωσσών του Πεκίνου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα. «Τόμο της Οδύσσειας του Ομήρου με λάθος εξώφυλλο προσέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός» έγραψαν στο ΣΚΑΪ. Και συνέχιζαν παρακάτω: «Συγκεκριμένα στο εξώφυλλο το Οδύσσεια γράφεται με ένα σίγμα, “Οδύσεια”».

Δεν ήξεραν πως πρόκειται για την περίφημη «Οδύσεια» του Καζαντζάκη. «Πρέπει να φροντίσω το κορμί μου, αλλιώς αυτό το έργο θα με ρίξει καταγής», έγραψε για την «Οδύσεια» του των 33.333 στίχων ο Νίκος Καζαντζάκης. Η πρώτη της έκδοση ήταν «το 1938 και έγινε σε 301 αντίτυπα, 24 με ένα γράμμα τού αλφαβήτου στο καθένα (Α-Ω) και άλλα 277 με αρίθμηση (1-277). Όλα τα αντίτυπα υπεγράφησαν τότε από τον ποιητή» γράφει το ΒιβλιοΝΕΤ

Πώς το έλυσαν το πρόβλημα στον ΣΚΑΪ; Απλώς κατέβασαν τη σελίδα – ΕΔΩ http://www.skai.gr/news/weird/article/346312//. Τόσο απλά, τόσο ωραία.  Το ακόμα πιο αστείο της υπόθεσης είναι που πολλοί έχουν πάρει την… είδηση του ΣΚΑΪ χωρίς να ξέρουν πως την έσβησε και κάνουν… αντιπολίτευση. Απόλαυση. Να είσαι αγράμματος και να ειρωνεύεσαι τον άλλον για αυτό που είσαι εσύ, μοναδικό.