του Δημήτρη Κανελλόπουλου

«Νικώντας τον λαϊκισμό, υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και απελευθερώνοντας τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας» ο τίτλος της διάλεξης. Όλα ωραία έως εδώ και δεν μας πέφτει λόγος από τη στιγμή μάλιστα που δεν βρεθήκαμε στο ακροατήριο (να σου κάνει διάλεξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το σκέφτεστε; Σαν να είσαι σε βραδιά stand up comedy…)
 
Μας πέφτει λόγος όμως, αν ισχύει η πληροφορία μας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να καλύψει την εκδήλωση (μία διάλεξη σε ένα πανεπιστήμιο είναι, έτσι;), όχι η μόνιμη ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο, αλλά άλλος δημοσιογράφος, από την Αθήνα, διαπιστευμένος στο ρεπορτάζ της ΝΔ.
 
Είναι αλήθεια πως ταξίδευσε στο Λονδίνο επί τούτου ο Γιώργος Ευθυμίου; Ένας από τους δημοσιογράφους που έκαναν τη… γλάστρα σε εκείνη την περίφημη συνέντευξη (αγιογραφία) Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ, αν θυμάστε.
 
Συνηθίζεται να ταξιδεύουν δημοσιογράφοι στο εξωτερικό για τέτοιες περιπτώσεις και να τους πληρώνουμε εμείς (διατροφή, ημερήσια αποζημίωση, αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχείο), δεν είναι περίεργο. Αρκεί να υπάρχει σοβαρός λόγος, όχι κάποιες επαφές ενός πολιτικού αρχηγού και η διάλεξή του σε κάποιο πανεπιστήμιο.
 
Δεν συνάντησε δα και την Τερέζα Μέι για να δικαιολογείται ο ειδικός απεσταλμένος…
 
Η ΕΡΤ από την άλλη, δέσμια των πολιτικών ισορροπιών της και της κριτικής που δέχεται συχνά-πυκνά από τη ΝΔ. Τώρα δεν θα της πει κανένας τίποτα βέβαια, ούτε καν ο Άδωνις…