Τις πληροφορίες μεταφέρει το CNN.gr, με τον ΣΚΑΪ να σημειώνει πως στο έγγραφο δεν αναφέρεται δέσμευση για κάποιου είδους συμφωνία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη σχετική ενημέρωση η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
 
«Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Eurogroup του περυσινού Μαΐου, τα μέτρα για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα εξετασθούν, εφόσον κριθεί ότι είναι απαραίτητο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018», σημειώνεται σχετικά. Υπενθυμίζεται πως τους όρους αυτούς διαμόρφωσε το Eurogroup της 24ης Μαΐου, όταν έθεσε ως προαπαιτούμενη για τα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, την ολοκλήρωση του μνημονίου το 2018.
 
Κατά το ίδιο έγγραφο που προσκόμισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ στην ολλανδική Βουλή το Eurogroup στις 22 Μαΐου θα εξετάσει την τεχνική συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αθήνα, ενώ ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα καταθέσει προτάσεις για το πως θα δομηθεί η πιθανή εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.
 
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN.gr, στην επιστολή καταγράφονται τα πρόσθετα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων και για τον φόρο εισοδήματος, καθώς και οι αλλαγές στην μεταρρύθμισης της αγοράς ενέργειας, στη φορολογική διοίκηση, στα «κόκκινα» δάνεια, στην αλλαγή του πτωχευτικού δικαίου και στη δημιουργία μιας αγοράς για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Επίσης, τονίζεται ότι επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με το την προώθηση του ανταγωνισμού στην αγορά λιγνίτη.