Ταυτόχρονα, την κάλεσε να σταματήσει την καταστροφολογία και να στηρίξει την εθνική προσπάθεια αξιοποιώντας την ευκαιρία που της δίνεται με την ψήφιση των αντίμετρων, ώστε να δείξει, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι έχει στη ντουλάπα της μια ξεφτισμένη έστω εθνική φανέλα.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής. Είναι ευκαιρία να αναλογιστεί η ΝΔ και να μπει στην απαραίτητη νοητική άσκηση για το τι μπορεί να είναι ένα κεντρώο κόμμα» τόνισε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε ότι, «δεν πρέπει να κρατήσει τον εύκολο δρόμο της καταστροφολογίας και του αναμασήματος του “success story” του Αντώνη Σαμαρά», γιατί όπως είπε, αυτά έχουν καταρρεύσει χωρίς την καταστροφή στην οποία επένδυσε όλη την πολιτική της.

«Κινδυνεύετε με την κουραστική επανάληψη της καταστροφής», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι σαν τα συμπαθή «χαμστεράκια» που τρέχουν μέσα στη γυάλα και δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν έξω.

«Το 2014 η κυβέρνηση σας δεν έπιασε τους στόχους, άφησε χωρίς διευθέτηση το χρέος, φόρτωσε με μέτρα τον ελληνικό λαό χωρίς λαϊκή εντολή, όπως τον ΕΝΦΙΑ , ενώ τώρα που έρχεται η ουσιαστική και τυπική του κατάργηση δεν στηρίζετε αλλά θέτετε τους οικονομικούς στόχους των δανειστών», ανέφερε.

Ακόμα, ο Ν. Παππάς κατηγόρησε την ΝΔ ότι δεν αντέχει την αποτίμηση της δικής της πολιτικής , χαρακτήρισε ανόητους τους υπολογισμούς της για 40 δισ. ευρώ το λογαριασμό από τη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι οι δικές της επιλογές ήταν που στοίχισαν το ¼ του ΑΕΠ.

«Αυτή την κατάσταση κληθήκαμε εμείς να διορθώσουμε», είπε και υποστήριξε ότι έχουν αυξηθεί οι στήλες των επενδύσεων, των εξαγωγών και της απασχόλησης.
«Από το 2010 κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Η διακυβέρνηση Σαμαρά στοίχισε 150.000 θέσεις εργασίας και με τη δική μας αυξήθηκαν κατά 200.000 οι νέες θέσεις απασχόλησης. Αν βγάλετε τον παραμορφωτικό φακό ορισμένων ΜΜΕ θα βρεθείτε σε μια πραγματικότητα που θα σας εκπλήξει. Πέσατε σε μια παραζάλη, με αποτέλεσμα να μην ψηφίζετε ούτε τα αντίμετρα. Όταν ήταν μόνα τους τα μέτρα μας ζητάγατε να τα αλλάξουμε όλα. Τι καταψηφίζετε; Μόνο τα αντίμετρα; Δεν είναι αξιόπιστη η πολιτική σας γιατί πολλές φορές αξιώσατε να ψηφιστούν. Τώρα σας ανατριχιάζουν αυτά τα αντίμετρα γιατί δεν μπορείτε να παραδεχτείτε ότι είναι δυνατόν να εφαρμοστούν», τόνισε ο Ν. Παππάς ενώ έφερε ως παράδειγμα το αφορολόγητο και τις συντάξεις, που όπως είπε, η σημερινή κυβέρνηση τα γλίτωσε.

«Το 2012 διαλύσατε την αγορά εργασίας. Δεν έχετε πάρει όμως κανένα μάθημα. Τότε ήταν που ξεκίνησε το μεγάλο τσουνάμι του πληθυσμού για ανεύρεση εργασίας στο εξωτερικό. Και τώρα, επειδή επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις και αλλάζει το μείγμα της απασχόλησης κραυγάζετε», ανέφερε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε:

«Ο ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμό και το μίσος σας στην Αριστερά έχει περάσει στο DNA σας. Σας σέρνει από τη μύτη. Ο κ. Μητσοτάκης πήρε την ακροδεξιά από το προθάλαμο και την έβαλε στη διοίκηση. Προχωράτε ευθεία στο τοίχο, χωρίς να ξέρετε τι έχει συμβεί, ούτε μπορείτε να εξηγήσετε στο κόσμο τι έγινε με το χρέος».

«Το αποκορύφωμα του αλλοπρόσαλλου τακτικισμού σας είναι η καταψήφιση των αντίμετρων. Τα δικά μας είναι πέτσινα και τα δικά σας μεταξωτά. Τα μεταξωτά όμως θέλουν και επιδέξια διαπραγμάτευση που δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας να κάνετε», είπε ο Ν. Παπάς. Ταυτόχρονα, επικαλέστηκε τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και σε άλλους ευρωπαίους ηγέτες καθώς και την συγκρότηση της Συνόδου των χωρών του Νότου, για να σημειώσει ότι «αντίθετα οι προηγούμενες κυβερνήσεις εφάρμοζαν ότι τους σερβίρανε οι δανειστές».

Ο Ν. Παππάς μίλησε ακόμα για εμφυλοπολεμικό μίσος της ΝΔ, που έχει παντρευτεί με τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως είπε, ενώ την κάλεσε να στηρίξει την εθνική προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

«Στηρίξτε την εθνική προσπάθεια. Στηρίξτε έστω και τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης. Αξιοποιείστε την ευκαιρία για να δείξετε ότι έχετε στη ντουλάπα σας μια έστω και ξεφτισμένη εθνική φανέλα», κατέληξε ο Ν. Παππάς.