Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας. «Δεν κάνουμε βήμα πίσω, μέχρι να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών, Μαρτίου και Απριλίου και το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι επιφυλάσσονται «για επόμενή τους κίνηση σε επίπεδο κινητοποιήσεων, με βάση και τις εξελίξεις».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, υποστήριξε πως «καταθέσαμε το πρωί ως ενέχυρο στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδας την απόφαση της Διαιτησίας, με βάση την οποία το ελληνικό δημόσιο για την εκκαθάριση του 2014 οφείλει να μας καταβάλει το ποσό των 4,6 εκατ. ευρώ, και περιμένουμε το πράσινο φως για να λάβουμε το δάνειο που ζητήσαμε ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ». Δήλωσε ότι τη στιγμή που θα εγκριθεί το δάνειο, ο ΟΑΣΘ θα καταβάλει τα δεδουλευμένα Μαρτίου στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ και θα τους εξοφλήσει και το δώρο του Πάσχα.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει αναλάβει τη δέσμευση να αποστείλει στον υπουργό Μεταφορών το δικό της σχέδιο της για τη λειτουργία του οργανισμού. Από τη στιγμή που συμβεί αυτό, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να γίνει νέα συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών, με την παρουσία και των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.