Στην πρώτη συγκέντρωση, με την ονομασία «ο Τραμπ δεν είναι καλοδεχούμενος» (“Trump not welcome”), αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου «10.000 άνθρωποι» την Τετάρτη το απόγευμα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελών. Το κάλεσμα στη διαδήλωση έκαναν αρχικά ενώσεις φοιτητών της Γάνδης και των Βρυξελλών. Στη συνέχεια  έκαναν κάλεσμα μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Oxfam, η Διεθνής Αμνηστία και η Greenpeace, συνδικάτα και πολιτικά κόμματα της αριστεράς. Η πορεία θα πραγματοποιηθεί λίγη ώρα μετά την άφιξη του Τραμπ στις Βρυξέλλες.

Την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση προκειμένου να εκφραστούν οι διαμαρτυρίες των πολιτών για τις πολιτικές του ΝΑΤΟ. Η βελγική αστυνομία εκτιμά ότι για το διήμερο των διαδηλώσεων αναμένεται να φτάσουν στο Βέλγιο πολίτες από τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι για την ασφάλεια του Τραμπ θα προστεθούν στις δυνάμεις των αμερικανικών αρχών για την προστασία του 2.500 αστυνομικοί του Βελγίου. Συγκεκριμένα, εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό των αμερικανικών αρχών ασφαλείας θα διατεθούν 2.000 Βέλγοι αστυνομικοί και 400 μυστικοί αστυνομικοί που θα συνοδεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο, οι οποίοι θα συνεπικουρούνται και από 100 αστυνομικούς από το Λουξεμβούργο.