«Οι χώρες μας έχουν μια θαυμάσια σχέση μεταξύ τους, ωστόσο υπήρξε μια μικρή πίεση, η οποία όμως δεν θα υπάρχει με αυτή την κυβέρνηση», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης με τον Σεΐχη Χαμάντ μπιν Ισα αλ-Χαλίφα στο Ριάντ.

«Θα έχουμε μια πολύ μακροπρόθεσμη σχέση. Προσβλέπω πάρα πολύ σε αυτήν, έχουμε πολλά πράγματα κοινά», τόνισε ο πρόεδρος Τραμπ.

Η προεδρία Τραμπ αποφάσισε φέτος να πουλήσει στο Μπαχρέιν 19 αεροσκάφη Lockheed Martin F-16 και τον σχετικό εξοπλισμό, μια πώληση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ματαιώθηκε πέρυσι λόγω των ανησυχιών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη μοναρχία αυτή.

Η κυβέρνηση κατηγορεί στοιχεία της αντιπολίτευσης ότι επιδιώκουν να την ανατρέψουν με τη βία και με τη βοήθεια του Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεΐχης Χάλεντ μπιν Αχμεντ αλ Χαλίφα δήλωσε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι ο πρόεδρος Τραμπ κατανόησε καλύτερα την απειλή που συνιστά η Τεχεράνη για τις συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ στον Κόλπο, σε σχέση με τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα.