Σύμφωνα με τον Capital.gr, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% για να καλυφθούν κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Τηλέτυπος.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του συνόλου του ενεργητικού και των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Σημειώνεται πάντως πως, σύμφωνα με «τραπεζικές πηγές» που αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα, η εξέλιξη προκάλεσε έκπληξη στον τραπεζικό κλάδο, καθώς διατυπώνονται ερωτήματα αναφορικά με τα «βάρη» των μετοχών που χρωστά τεράστια ποσά, καθώς και τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.
 

Οι επίσημες ανακοινώσεις

 
Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην  ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.
 
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Τηλέτυπος σημειώνει ότι: την 22.5.2017 η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ γνωστοποίησε ότι περιόρισε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. σε ποσοστό 13,0961%, διατηρώντας 13.200.000 μετοχές με ισάριθμες  ψήφους. Το ποσοστό συμμετοχής της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. πριν τη μεταβολή ανερχόταν σε 32,7321%.