«Αυτό που θέλουμε είναι να τηρούνται οι κανόνες» έσπευσε να προσθέσει και επεσήμανε ότι «οι γερμανικές θέσεις τυγχάνουν πάντα ευρείας στήριξης ανάμεσα στα μέλη του Eurogroup» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
 
Ο Β. Σόιμπλε εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει για το ζήτημα της Ελλάδας, και εξήγησε ότι η αδυναμία επίτευξης ενός συμβιβασμού οφείλεται στις αποκλίνουσες εκτιμήσεις μεταξύ Ταμείου και Ε.Ε. για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
 
«Εάν όλα πάνε καλά, τότε σε τρεις εβδομάδες θα έχουμε συμφωνία» τόνισε, στο ίδιο πλαίσιο, παραδεχόμενος στη συνέχεια, ότι «το ΔΝΤ αποδείχθηκε “δύσκολο”» στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.

Ο Β. Σόιμπλε επέμεινε στην άποψή του ότι η παραμονή του ΔΝΤ είναι αναγκαία. Διαφορετικά , όπως και στην περίπτωση μιας απόφασης για μεσοπρόθεσμες ελαφρύνσεις, θα πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, για το οποίο δεν έχει την εντολή από το γερμανικό Κοινοβούλιο, είπε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επέκρινε το ΔΝΤ ότι είχε κάνει στο παρελθόν πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και γι΄ αυτό είναι διστακτικό στο θέμα της συμμετοχής του στο πρόγραμμα. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, όπως μετέδωσε το γερμανικό Reuters.