Σύμφωνα με τον Αθήνα 9,84, η πρόταση της εισαγγελέως έγινε δεκτή με την αιτιολογία πως οι απομαγνητοφωνήσεις των καταγεγραμμένων συνομιλιών δεν έφεραν την υπογραφή των ατόμων που τις πραγματοποίησαν. Όπως αναφέρεται, ύστερα απ' αυτήν την εξέλιξη χάνεται ό, τι στοιχείο υπήρχε, δημιουργώντας έτσι το κατηγορητήριο για τους 84 κατηγορουμένων. Έτσι, αναμένεται να απαλλαχθούν ή να έχουν πολύ ελαφριά ποινή.
 
Σύμφωνα με επιπλέον πληροφορίες του Sport24.gr, η ακύρωση των συνομιλιών αποφασίστηκε μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Βασίλη Καρακούλια, Γιάγκος Λαμπίρης, με το Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να κρίνει πως δεν πρέπει να ληφθούν υπόψιν και να κηρυχτούν άκυρες σχεδόν όλες οι συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ για την υπόθεση αυτή.
 
Όπως αναφέρεται στη δημοσίευμα, ο δικηγόρος, Γιάγκος Λαμπίρης επικαλέστηκε τα άρθρα 2 παρ. 1 ν.3649/2008, 243 παρ. 1 και 2 ΚΠΔ, 148 ΚΠΔ, 153 ΚΠΔ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Τα αναγνωριζόμενα από το Δικαστήριό σας, φύλλα χάρτου, ως “εκθέσεις απομαγνητοφώνησης”, είναι παντελώς άκυρα, καθόσον δεν φέρουν χρονολογία και δεν αναφέρουν τα ονοματεπώνυμα και τις υπογραφές των προσώπων που διενήργησαν τις “απομαγνητοφωνήσεις” ή συνέπραξαν σε αυτές. Επομένως, σύμφωνα με τα παραπάνω, τις συγκεκριμένες “απομαγνητοφωνήσεις”, δεν έκαναν οι υπάλληλοι της Ε.Υ.Π., αφού δεν είναι προανακριτικοί υπάλληλοι και δεν μπορούν να συντάξουν οποιαδήποτε έκθεση κατά την έννοια των άρθρων 148 κ.ε. ΚΠΔ».
 
Ο Γ. Λαμπίρης δήλωσε για την εξέλιξη της υπόθεσης πως «ορθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν λαμβάνονται υπόψιν οι υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες είναι παράνομες. Όσον αφορά στη χρήση των παρανόμων αυτών συνομιλιών, είναι βέβαιο ότι οι χρήστες αυτών θα κληθούν αρμοδίως να λογοδοτήσουν. Κατόπιν αυτού, είναι δύσκολο να θεμελιωθεί ενοχή σε βάρος των κατηγορουμένων και ειδικότερα σε βάρος του πελάτη μου».

Ποιους ανακουφίζει η ακύρωση των απομαγνητοφωνήσεων

Σημειώνεται πως στο πρώτο δικαστήριο, για το «μικρό Koriopolis», αντίστοιχο αίτημα είχε απορριφθεί με αποτέλεσμα να ληφθούν υπόψη για να παρθούν από τη δικαιοσύνη οι όποιες αποφάσεις.
 
Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν δύο μήνες, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης που βρισκόταν μεταξύ των κατηγορούμενων πριν απαλλαγεί με βούλευμα, είχε ζητήσει να μην καταθέσει για την υπόθεση όταν κλήθηκε από τον Αχ. Μπέο ως μάρτυρας, αίτημα που είχε μάλιστα γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο.
 
Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε στο δικαστήριο πως δεν θα ήθελε να καταθέσει για την υπόθεση, ζητώντας να αναγνωστεί στο ακροατήριο η απολογία που είχε δώσει στον ανακριτή, διατεινόμενος πως ό, τι είχε να πει για τη συγκεκριμένη υπόθεση το είπε τότε.
 
Τέλος, να σημειωθεί πως στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολη, Γιώργος Τσακογιάννης, καθώς και πρώην ή νυν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, όπως ο Ιωάννης Κομπότης, μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, ο Γιώργος Μποροβήλος, διοικητικός ηγέτης του Αστέρα Τρίπολης και πρόεδρος της Super League, ο μεγαλομέτοχος του Διαγόρα Ρόδου, Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, και ο Μιχάλης Κουντούρης, πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.