Κατά την ημερίδα που πραγματοποίησε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας τη Δευτέρα, ο Φ. Κουρμούσης ανέφερε πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό θα τεθεί σε λειτουργία από τις 8 Ιουνίου και πρόσθεσε πως «πολλά σημεία είναι αυτοματοποιημένα προκειμένου να γίνονται οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και συντεταγμένα».

Όπως υποστήριξε, ο νέος‭ ‬‬νόμος,‭‬ ρυθμίζει‭ ‬χρέη‭ ‬προς‭ ‬τράπεζες,‭ ‬εφορία,‭ ‬ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες. «Είναι μια καινοτομία για την Ελλάδα, μια διαδικασία εκτός δικαστηρίων. Κάθονται όλοι σ' ‭ ‬ένα‭ ‬τραπέζι‭ ‬και ‭συζητούν‭ ‬πώς‭ ‬θα ‭ σωθεί‭ ‬ ‭ ‬μια‭ ‬ επιχείρηση.‭ ‬ Αυτό‭ ‬‬γίνεται‭ ‬ στη‭ ‬ ‬βάση‭ ‬μιας μελέτης βιωσιμότητας όπου η επιχείρηση ‭ ‬αποδεικνύει ότι είναι βιώσιμη ‭ ‬και ρυθμίζονται ‭ ‬τα χρέη της με στόχο να συνεχίσει να συνεισφέρει στην αγορά και να παρέχει εργασία».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως να ενταχθεί κάποια επιχείρηση σε όλη αυτή ‭ ‬τη διαδικασία πρέπει να μπορεί ‭ ‬να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη και ότι τα συνολικά της χρέη είναι πάνω από 20.000 ευρώ.