Δήλωσε ότι η κυβέρνηση πήγε στη συνεδρίαση με αισιοδοξία για την αξιολόγηση και την εκταμίευση της δόσης μετά τα μέτρα που πέρασε την προηγούμενη Πέμπτη, αλλά δεν κατάφερε επί της ουσίας να αποσπάσει κάτι από τους δανειστές, με αποτέλεσμα να υπάρχει αμηχανία στην ελληνική αγορά.

«Η κυβέρνηση έχοντας νομοθετήσει 115 μέτρα από τα 140 προαπαιτούμενα των δανειστών, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, προσήλθε στη συνεδρίαση της 22ας Μαΐου με την προσδοκία επίτευξης πολιτικής συμφωνίας για το χρέος και συνολικής συμφωνίας για αξιολόγηση και δόση. Δυστυχώς όμως η συνεδρίαση κατέληξε σε αδιέξοδο και όλα τα θέματα, έμειναν ανοικτά για το επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, δηλαδή λίγο πριν τις τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις του Ιουλίου, διατηρώντας την αγωνία και δημιουργώντας αμηχανία στην ελληνική αγορά».


«Τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια»

Εκτίμησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές πριν το τέλος του τρίτου μνημονίου ή στην καλύτερη περίπτωση πριν τις εκλογές στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2017. Αναφερόμενος στην κόντρα Βερολίνου –ΔΝΤ, σημείωσε ότι τσακώνονται τα βουβάλια και την πληρώνουν οι Έλληνες.

«Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ουσιαστικά δήλωσαν την αδυναμία τους, αφού η έκθεση συμμόρφωσης της Ελλάδας στα «προαπαιτούμενα», ήταν θετική, παραδέχθηκαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, αλλά τελικά συμφωνία μεταξύ τους δεν προέκυψε. Για άλλη μια φορά, μαλώνουν τα βουβάλια (Γερμανία-ΔΝΤ) και την πληρώνουν τα βατράχια (Έλληνες)».