Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας συνεχίζει να τονίζει σε κάθε ευκαιρία πως το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν απασχολεί άμεσα και θα συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου τον Αύγουστο του 2018, προκαλώντας αντιδράσεις στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην «Passauer Neue Presse», ο εκπρόσωπος του SPD, Γιοχάνες Καρς, δήλωσε ότι ο Σόιμπλε «κάνει ζαβολιές και χρησιμοποιεί τεχνάσματα στο θέμα της Ελλάδας», ενώ η Γενική Γραμματέας του SPD Καταρίνα Μπάρλεϊ κάλεσε τους δανειστές να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους απέναντι στην Ελλάδα.

«Είναι καιρός οι πιστωτές της Ελλάδας να τηρήσουν εποικοδομητική στάση και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Οι Έλληνες υφίστανται εδώ και χρόνια περικοπές όπως λ.χ. στις συντάξεις τους. Αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος το κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) της Γερμανίας, που δήλωσε ότι ο Σόιμπλε «με την πεισματική άρνηση του για ουσιαστικές ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους δημιουργεί μια νέα αβεβαιότητα».