Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Τραμπ κάλεσε τα κράτη – μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ να έχουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας για να μην επαναληφθούν περιστατικά όπως αυτό του Μάντσεστερ. «Δεν επιτρέπεται να καμφθεί η μάχη μας απέναντι στην τρομοκρατία, είναι ζήτημα κρίσιμο για την ευημερία και την ειρήνη του πλανήτη. Πρέπει να σταματήσουμε την τρομοκρατία, αλλιώς ο τρόμος που είδατε στο Μάντσεστερ και σε τόσα άλλα μέρη θα συνεχιστεί».

Παράλληλα, άφησε αιχμές και για τη Ρωσία. «Το ΝΑΤΟ στο μέλλον θα πρέπει να εστιάζει στην τρομοκρατία και στην μετανάστευση, καθώς και στις απειλές που θέτει η Ρωσία στα ανατολικά και νότια σύνορα του ΝΑΤΟ».

«Να πληρώνουν όλοι τη συμμετοχή τους»

Ο Τραμπ στάθηκε ιδιαίτερα στην ασυνέπεια που δείχνουν οι περισσότερες χώρες ως προς την πληρωμή της συμμετοχής τους. «Είπα απευθείας στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και στις χώρες του Οργανισμού ότι πρέπει να πληρώνουν το μερίδιό τους και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Τα 23 από τα 28 κράτη–μέλη εξακολουθούν να μην πληρώνουν την συμμετοχή τους. Είναι άδικο για τους Αμερικανούς φορολογουμένους».