Σύμφωνα με το reuters, η Μέι, η οποία είχε εκφράσει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά της πριν αναχωρήσει από το Λονδίνο για τις Βρυξέλλες, έθιξε το θέμα στον Τραμπ, την ώρα που οι ηγέτες περίμεναν να τραβηχτεί η παραδοσιακή «οικογενειακή φωτογραφία», στη νέα έδρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ανέφερε εκπρόσωπός της.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, η Βρετανή πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι «εξαιρετικά σημαντικό» το γεγονός ότι οι υπηρεσίες των δύο χωρών μοιράζονται πληροφορίες, αλλά ότι αυτές οι πληροφορίες «θα πρέπει να παραμένουν απόρρητες». Λίγο νωρίτερα, ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι θα διωχθούν ποινικά οι υπαίτιοι των διαρροών.

Υπενθυμίζεται, ότι 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 59 τραυματίστηκαν από τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο συναυλιακό χώρο της Μάντσεστερ Αρένα το βράδυ της Δευτέρας, όπου έδινε συναυλία η δημοφιλής τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε. Άγνωστα τα αίτια της έκρηξης, ως «περιστατικό τρομοκρατίας μέχρι νεοτέρας» την αντιμετωπίζει η αστυνομία. Ανάληψη ευθύνης από το «Ισλαμικό Κράτος», αναγνωρίστηκε ο δράστης.