Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, μετά τις σημερινές χωριστές συναντήσεις με του ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, ο Έιντε δήλωσε πως «το ενδεχόμενο διάσκεψης δεν είναι κοντά για να είμαι ειλικρινής», παρά το ότι την Τετάρτη είχε δηλώσει ότι θα υπήρχε θετική έκβαση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο, δεν υπάρχει αποτέλεσμα, αλλά η εκ του σύνεγγυς διαδικασία, συνεχίζεται» υποστήριξε ο Έιντε για να προσθέσει πως «και οι δύο ηγέτες είναι δεσμευμένοι να λύσουν το Κυπριακό και θέλουν να το κάνουν στην Γενεύη αν και βρίσκονται μακριά σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεθοδολογία».

«Στις λεπτομέρειες ο διάολος»

Παράλληλα, ανέφερε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά «στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, στην ολότητά του και στη δημιουργία ενός οράματος ασφάλειας για όλους, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς σήμερα, αύριο και στο μέλλον». Ο Έιντε υπογράμμισε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες δεν πρόκειται να σταματήσουν αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα καθώς «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, που μετρούν πολύ και για τις δυο πλευρές». Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του για σύγκλιση απόψεων στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.