Επιβεβαιώθηκε η κατάθεση του αρχιφύλακα που ανήκει στην φρουρά του κ. Παπαδήμου, σύμφωνα με την οποία είχε πάει ο ίδιος την αλληλογραφία για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray της Βουλής, κάτι το οποίο, διαψεύσθηκε την Παρασκευή από την φρουρά του κοινοβουλίου. Μετά από έρευνες κατέληξσαν στο συμπέρασμα πως ο «αποστολέας» προέρχεται από διεύθυνση στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, από τις κάμερες της Βουλής έχει καταγραφεί ο αστυνομικός την ώρα που μετέβη με την αλληλογραφία για έλεγχο και συγκεκριμένα τέσσερις φακέλους, που είχε παραλάβει από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων και το παγιδευμένο πακέτο.

Η αστυνομία έχει διευκρινίσει ότι οι φάκελοι της αλληλογραφίας του κ. Παπαδήμου, δεν σφραγίζονται μετά τον έλεγχο, γι' αυτό και δεν υπήρχαν τα ειδικά σφραγιδάκια, στις άλλες επιστολές. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, στρέφουν τις έρευνες στον υπάλληλο που είχε βάρδια προκειμένου να διευκρινιστεί γιατί δεν εντοπίστηκε ο παγιδευμένος φάκελος.

Στο μεταξύ, σταθερά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Λ. Παπαδήμου, όπως αναφέρει και το νεότερο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Όπως αναφέρει το ιατρικό δελτίο «ο πρώην πρωθυπουργός κύριος Λουκάς Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Συνεχίζει τη νοσηλεία του στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας χωρίς επιπλοκές, όπου και θα παραμείνει νοσηλευόμενος για το επόμενο 24ωρο. ‘Έχει προγραμματιστεί για αύριο χειρουργικός καθαρισμός».