Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις εάν οι ΗΠΑ θα τηρήσουν τη Συμφωνία του Παρισιού, όπως ανέφερε η επικεφαλής της κυβέρνησης, ενώ να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης διεξήχθη και ενός είδους «απαγορευμένη συζήτηση».

Σύμφωνα με την γερμανίδα καγκελάριο, δε θα πρέπει να γίνει κανενός είδους συμβιβασμός καθώς η ίδια θεωρεί πως η συμφωνία χαίρει μεγάλης σημασίας.
Στο πλαίσιο της συζήτησης των ηγετών για το εμπόριο η ίδια ανέφερε πως βρήκε κοινά σημεία συμφωνίας, όσον αφορά τη δέσμευση στους εμπορικούς κανόνες του διεθνούς συστήματος αλλά και τη μάχη κατά του εμπορικού προστατεύσιμου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει ξεκάθαρη την αβεβαιότητα πως η κλιματική αλλαγή οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δήλωση η οποία τονίζει πως η τελική απόφαση για το κατά πόσον η χώρα θα συνεχίσει να δεσμεύεται από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα μέσα της βδομάδας. Ο Τραμπ θα πάρει την απόφαση του την επόμενη εβδομάδα


Η τήρηση των δεσμευτικών συναλλαγματικής ισοτιμίας, όπως είχαν συμφωνηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών, επιβεβαιώνεται από το τελικό ανακοινωθέν της G7, στο οποίο αναφέρεται μάλιστα η δέσμευση των χωρών-μελών για τη μείωση των ανισοτήτων καθώς και η οικονομική ανάπτυξη.

Δίνεται κυρίως έμφαση στη «την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού» και την ελευθερία των αγορών ενώ γίνεται ξεκάθαρη η αντίθεση τους στην υιοθέτηση μη δίκαιων εμπορικών πρακτικών. Παράλληλα, γίνεται λόγος για «εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας», όπως αναφέρεται και στο ανακοινωθέν. Ωστόσο κάτι τέτοιο προβλέπεται μόνο εάν το απαιτήσουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία.