Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 98,9” ο Β. Κικίλιας επανέλαβε την προ ημερών θέση του σχετικά με κάποιους που δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. «Κάποιοι καταδικάζουν την τρομοκρατία με αστερίσκους. Υπάρχουν πολλοί στην κυβέρνηση που δεν αφήνουν την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας με τους χειρισμούς του έβαλε τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο και πλέον έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύσκολες και κακές λύσεις. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ΝΔ δεν είναι ευχαριστημένη με τις εξελίξεις και τα νέα βαριά μέτρα που θα υποστούν οι πολίτες της χώρας.

«O κ. Τσίπρας έχει βάλει τη χώρα, δυστυχώς, με την πλάτη στον τοίχο, αφού όπως αποτυπώνεται στα πρακτικά του Eurogroup, πλέον, η κυβέρνηση έχει να διαλέξει μεταξύ πολύ δύσκολων και κακών λύσεων. Δεν μας χαροποιεί η έκβαση του Eurogroup γιατί εδώ και πολλούς μήνες προσπαθούμε να εξηγήσουμε το προφανές στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση.

Μετά από έξι χαμένα Eurogroup, μια καθυστέρηση που έφερε βαριά μέτρα για τους Έλληνες, η κυβέρνηση είχε τη φαεινή ιδέα να συνδέσει το χρέος με την 2η αξιολόγηση. Ο κ. Τσίπρας το πούλησε και στους βουλευτές του για να πειστούν να ψηφίσουν τα μέτρα και τώρα συζητάμε για το χρέος μέσα στις γερμανικές εκλογές. Τα πολύ υψηλά πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση δεσμεύουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και δεν αφήνουν την οικονομία να αναπνεύσει».