Μιλώντας στο PrevezaBest, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε αισιόδοξος για μια καλύτερη συμφωνία με καλούς όρους. Υποστήριξε πως μετά την εικόνα που βγήκε στα ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποδεικνύεται ότι η ελληνική πλευρά έπραξε σωστά μη αποδεχόμενη την πρόταση των δανειστών.

«Νομίζω ότι οι εξελίξεις μετά από το Eurogroup τις 22/5 που ειδικά σε εφημερίδες εκτός Ελλάδας και σε συζητήσεις που γίνονται από τους πολιτικούς των χωρών μελών της Ευρωζώνης, φαίνεται ότι ήταν σωστή η απόφασή μας να μην δεχτούμε αυτή τη συμφωνία και νομίζω – ευελπιστούμε με καλούς όρους  για μια καλύτερη συμφωνία».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup της 22ης Μαΐου, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είχε δηλώσει πως «υπάρχει μια ευρεία συμφωνία ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την εφαρμογή του πακέτου πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς. «Οι εκπρόσωποι των θεσμών και τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης υπογράμμισαν την ποιότητα του μεταρρυθμιστικού έργου» ανέφερε ο υπουργός και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν εμπόδια όσον αφορά την τυπική ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.