«Κάναμε πολλούς φίλους αυτή τη βδομάδα» δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος «η Αμερική είναι ευλογημένη με πολύ καλούς διπλωματίες, πιστεύω πως δε θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο απεσταλμένο» πρόσθεσε, αναφερόμενος στη γυναίκα του Μελάνια.

https://www.youtube.com/watch?v=94EL5AHc3ek

Όταν επιστρέψει στην Ουάσινγκτον ο Τραμπ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις τελευταίες εξελίξεις στην ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά για τα μέλη της  πιθανής συμπαιγνίας της εκστρατείας του με Ρώσους αξιωματούχους κατά τις εκλογές του 2016. Σύμφωνα με το CNN, το FBI εξετάζει τώρα το ρόλο του γαμπρού του και του ανώτερου συμβούλου του Jared Kushner κατά τη διάρκεια της εκστρατείας συμπεριλαμβανομένων των επαφών του με Ρώσους αξιωματούχους.

 Η ομάδα των συμβούλων του στην Ουάσιγκτον άρχισε να προετοιμάζει μια προσπάθεια για την καταπολέμηση του καθημερινού κατακλυσμού κατηγοριών. Ο Λευκός Οίκος συγκροτεί επίσης μια ομάδα δικηγόρων για να προστατεύσει τον Πρόεδρο από ενδεχόμενα νομικά προβλήματα. Όλα αυτά τα ζητήματα θα παρακωλύσουν περαιτέρω τις προσπάθειές του να εφαρμόσει το πολιτικό της πρόγραμμα και να προωθήσει σημαντικές νομοθεσίες μέσω του Κογκρέσου.

«Αυξήστε τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες»

Απεβίωσε την ομιλία του στους μουσουλμάνους ηγέτες, ενθαρρύνοντάς τους να διπλασιάσουν τις αντιτρομοκρατικές τους προσπάθειες και τις συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που σφράγισε με το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
Επέστρεψε τις συνομιλίες του με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες και χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο ως «σπουδαία συνομιλία».

Και στάθηκε από το αίτημά του προς τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, καλώντας για άλλη μια φορά “δεν είναι δίκαιο προς τον φορολογούμενο των ΗΠΑ”.

«Είμαι τόσο υπερήφανος για το μέλλον που θα έχετε» είπε αναφερόμενος στους Αμερικανούς στρατιώτες ενώ τόνισε την επίτευξη πολλών στόχων κατά τη διάρκεια της περιοδείας του.